Iat

Rezni alati za obradu metala

Swisslion IAT

Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje (IAT), osnovana je 01.03.1951. godine.


Primena nauke i modernih tehnoloških dostignuća, omogućili su da IAT postane najveći proizvođač visokokvalitetnih alata u Bosni i Hecegovini i jedan od najvećih u Evropi.

Alati se proizvode od najkvalitetnijih čelika (molibdenskih, kobaltnih i drugih legiranih brzoreznih čelika).

Proizvodni program kompanije IAT obhvata:

  • alate za bušenje,
  • alate za rezanje navoja,
  • strugarske alat (od brzoreznog čelika ili sa pločicom od TM),
  • glodala,
  • upuštače,
  • razvrtače,
  • pribor za mašine.

Industrija alata Trebinje (IAT) zajedno sa Fabrikom reznog alata iz Čačka (FRA) predstavljaju industrijske gigante iz doba bivše Jugoslavije.

izlozba o industriji alata trebinje 2017

Ovo trebinjsko preduzeće je najveći proizvođač visokokvalitetnih alata u regionu i jedan od najvećih u Evropi.IAT je simbol Trebinja i njegov razvoj bio je i razvoj grada u svakom segmentu. Dao je temelj modernizaciji privrede, zapošljavanju i izvozu širom sveta, što je decenijama potvrđivalo kosmopolitsku viziju ljudi na čelnim pozicijama ovog preduzeća i grada.Danas, Industrija alata Trebinje, ili kako je Trebinjci jednostavno zovu fabrika, nastavlja tradiciju kvaliteta koja je davno začeta, i ima širok proizvodni program - alat za bušenje, alat za rezanje navoja, specijalni alati: strugarski alati, glodala, upuštači, razvrtači, pribor za mašine.

Industrija alata i dalje zauzima značajno mesto u ovoj branši i u ovom delu Evrope. Obim proizvodnje i ponuda proizvoda su se menjali s godinama, u skladu sa zahtevima kupaca, odnosno zahtevima tržišta. Stabilan kvalitet, konkurentna cena, uredni rokovi isporuke i dobar servis učinio je da prodaja IAT reznih alata opstane toliko godina na ovom tržištu.

IAT Izvozi više od 95% svojih proizvoda na izbirljivo svetsko tržište - Italiju, Španiju, Njemačku, Austriju, Belgiju, Tursku, Iran, Rusiju, SAD, te u države bivše Jugoslavije. 

Prijavite se za naš Newsletter.