Pilana wood

Testere za rezanje drveta

Kompanije PILANA su tradicionalna češka industrijska preduzeća sa više od 85 godina tradicije.
Temelji grupacije PILANA su postavljeni 1934. godine kada je gospodin Studenik osnovao PILANA-u u Hulinu – za „proizvodnju alata za sečenje drveta i drugih alata za obradu drveta“. Trenutno, brend PILANA deli nekoliko kompanija. Svaka kompanija je specijalizovana za različite vrste alata za sečenje. Svaka kompanija sama proizvodi i prodaje ove alate.


Logo Pilana     PILANA Metal s.r.o.


Proizvodnja alata za sečenje drveta počela je u Hulinu u Čehoslovačkoj još 1934. godine kada je počela sa radom „Prva moravska fabrika za proizvodnju testera i alata“. U početku su ručne testere bile glavni proizvod. Kasnije su postepeno uvodili listove kružnih testera Pilana proizvodni program zajedno sa drugim alatima za sečenje drveta. Tokom 1960-ih, asortiman proizvoda se proširio i na kružne testere sa zubima od tvrdog metala (TCT vrhom).

Tokom 1990-ih godina došlo je do privatizacije državnih proizvodnih pogona i kao rezultat ovog procesa formirano je preduzeće PILANA Wood. Ogromni napori su uloženi u unapređenje mašinskog parka, unapređenje proizvodnih tehnologija i generalno prelazak na zapadne standarde kako bi Pilana nakon raspada Istočnog bloka postala konkurentna i na novootvorenim svetskim tržištima.

Ove nove proizvodne tehnologije uključuju sečenje čeličnih tela laserom i njihovo mašinsko ravnanje ili lemljenje i oštrenje TCT vrhova. Mašinski park se stalno obnavlja i trenutno, između ostalog, obuhvata i robotske mašine za lemljenje proizvođača Kirschner, DE ili centre za oštrenje koje je napravio Vollmer, DE. Stroga kontrola kvaliteta takođe je postala jedan od ključnih stubova na kojima stoji cela proizvodnja i sada je neodvojivi deo celokupnog savremenog pristupa vođenju poslovanja.

Trenutno Pilana sarađuje sa kupcim iz preko 50 zemalja sveta, koji mogu da biraju između niza standardnih proizvoda dostupnih sa lagera, kao i alata napravljenih na zahtev. Sve to za primenu u obradi drveta, iverice, plastike, obojenih metala, čelika i mnogih drugih savremenih materijala.

Pozivamo vas da dođete i sami isprobate kvalitet Pilana proizvoda i usluga.

PILANA katalog proizvoda


Mašine za sečenje metalaPrijavite se za naš Newsletter.