Milwaukee ALATI

Milwaukee Tool je vodeći proizvođač električnih alata, dodatne opreme i ručnih alata za profesionalne korisnike širom sveta. Od samog početka 1924. godine, Milwaukee Tool se nametnuo kao lider po pitanju izdržljivosti i vrhunskih performansi alata. 

 

Sa nepokolebljivom posvećenošću razvoju, Milwaukee Tool nastavlja sa fokusom na pružanju inovativnih rešenja. Bilo da je to njihovo liderstvo u LITHIUM-ION tehnologiji, kao što  se vidi na M12™, M18™ i M28™ sistemima, dodatnom priboru ili inovativnim Milwaukee ručnim alatima, Milwaukee Tool je posvećen procesu konstantnog usavršavanja Milwaukee alata za profesionalce, koji nude povećanu produktivnost i neuporedivu veću trajnost i izdržljivost u odnosu na konkurente. 

Da bi sve to postigli, Milwaukee Tool ulaže dosta vremena na zajedničkom radu sa pravim majstorima kako bi razumeli njihove zahteve, konstantno menjajući radno okruženje, a sve u cilju iznalaženja najboljih rešenja koja pomažu korisniku da radi brže i pametnije. Milwaukee Tool zna da profesionalni korisnici između ostalog, znaju i te male stvari koje prave razliku u kvalitetu i brzini. Kompanija  Milwaukee Tool obraća pažnju na te male detalje koji stvaraju veliku razliku. Ovaj fokus na korisnika ne dovodi samo do rešenja za realne izazove na poslu, već podstiče inovativnost u svim proizvodnim procesima izrade Milwaukee alata

Kapacitet za pionirski napredak je bio karakteristika marke Milwaukee Tool  od samog početka. Priča kreće sa A.H. Petersen, mladim proizvođačem alata iz američke savezne države Viskonsin.

Krajem Prvog svetskog rata, Henri Ford se obratio A.H. Petersenu sa naizgled jednostavnim zahtevom za novim proizvodom. Petersen je u to vreme proizvodio alate i nareznice za Ford Motor Co. već nekoliko godina.

Zahtev je bio da Petersen proizvede manju, lakšu, prenosivu bušilicu prihvata 1/4 ".

Petersen je iskoristio priliku da Fordu obezbedi alat koji je tražio i stvorio "Hole-Shooter", prvu industrijsku jednoručnu laganu bušilicu koja je mogla da se suprotstavi istim zahtevima kao i velike električne bušilice dizajnirane za intenzivan i težak rad.

Ford je sa entuzijazmom odobrio novi Hole-Shooter. Prethodni modeli dvoručnih bušilica su bili teški i glomazni alati sa kojima su samo fizički najsnažniji mehaničari mogli da rade produktivno.

Hole-Shooter je bila prva, laka, jednoručna bušilica, koja je bila u stanju da odoli velikim radnim opterećenjima.


Godine 1922, A. F. Siebert se pridružio Petersenu i zajedno formiraju kompaniju A.H. Petersen Company. Godine 1923., ogroman požar u fabričkim postrojenjima kao i kasnija velika ekonomska recesija naterali su kompaniju A.H. Petersen da zatvorila svoja vrata. 

Kupovinom na aukciji 1924. godine, sa namerom da u potpunosti razvije prodajne potencijale bušilice Hole-Shooter, A. F. Siebert započinje priču Milwaukee Electric Tool Corp

Milwaukee Electric Tool razvija profesionalne proizvode namenjene za zahtevne i teške zadatke uz posebni osvrt na:

Posvećenost profesionalnim korisnicima električnih alata kroz inkorporiranje njihovog uvida i povratnih informacija u cilju potpunog razvoja istraživanja koja rezultiraju proizvodnjom alata koji povećavaju njihovu produktivnost.


Benchmarking, tako da su Milwaukee alati postali reper, standard za "najbolji u klasi"   rangiranje ručnih električnih alata.

Zahtevna laboratorija i ispitivanje korisnika na terenu kako bi se osigurala usklađenost proizvoda i zahteva. Milwaukee inženjeri ne samo da dizajniraju alat, oni dizajniraju alat koji unapređuje poslovanje.

 

Milwaukee tools katalog 2020/21

Milwaukee pribor katalog 2018/19

Milwaukee tools SRB

 

 

index